יום שבת, 16 ביוני 2012

"אביגדור" מתחם אירועים חדש - בניצוחו של השף רן שמואלי

לופט אירועים חדש נפתח לאחרונה בתל אביב.
אביגדור מתאפיין בעיצוב אורבני נקי ובמטבח פתוח בניצוחו של השף רן שמואלי המציג מטבח מקומי ברמת הגשה של מסעדת שף.  


אתמול הוזמנתי להשקת לופט האירועים חדש  בלב תל אביב בשכונת מונטיפיורי המתחדשת, המתאפיין בעיצוב אורבני נקי ובמטבח פתוח בניצוחו של השף רן שמואלי. זה מקום לא צפוי באזור מתפתח ויש בו משהו על-זמני ולא טרנדי.
 
במקום נערכים אירועים פרטיים ועסקיים עד 350 איש, בכל שעות היום ובכל ימות השבוע כולל שישי שבת.




באביגדור מוגש אוכל מקומי או כפי שהשף רן שמואלי מגדיר אותו "בלי 500 שכבות וכמהינים, אלא מתנובת הארץ הזאת" . כל המנות ששמואלי יוצר עוברות דרך הפילטר האישי של הצוות.
שמואלי מוסיף: " האוכל אצלנו יותר טרי מאשר בבית, כי בבית מבשלים בדרך כלל פעמיים בשבוע. אנחנו עובדים כאן עם מטבח פתוח כדי שיראו שאצלנו אין סודות. פה אין דגים קפואים או גבינות לא איכותיות עם שמות יפים, אלא שקיפות מלאה והצגה פרונטלית של האנשים המעולים אותם בחרנו לייצג אותנו על הסירים. אנחנו מאמינים באוכל נקי ולא עמוס. לא רטבים כבדים. מבחינת הטריות אין אצלנו פשרות. אנחנו תמיד נכין את הכל במקום, מול עיני הסועד, גם אם נצטרך להעמיד על האש עשר מחבתות בו זמנית בשביל זה.


קרדיט לצלם: בן כהן לסטודיו דרור כץ
אביגדור, אשר קיבל את שמו מרחוב בן אביגדור בו הוא שוכן ממוקם במבנה תעשייתי גדול, אשר שימש כמפעל ליציקה בשנות ה-50 של המאה הקודמת. החלל הרחב בעל התקרה הגבוהה, עוצב בקווים נקיים ואלמנטים מתועשים ומאפשר גמישות רבה בעיצוב ותכנון האירוע. במקום הותקנו מערכות הגברה ותאורה מקצועיות לריקודים ולהופעות. למבנה חצר אורבנית היקפית, ובנוסף, חצר גדולה המשמשת כאזור קבלת פנים או מסיבה.


האחראים ליוזמה העסקית הם השותפים: ערן תדמור וגילי קצנלבוגן שקיבצו לטובת המיזם את טובי השמות בתחומים הרלוונטיים: על הפן הקולינארי הופקד השף רן שמואלי שמבשל ומגיש מתוך המטבח הפתוח, ומספק חוויה ייחודית של טעמים, ריחות, צלילים וצבעים ברמה שירות ומקצועיות של מסעת שף.  הבר הענק מנוהל על ידי הצוות המקצועי והייצוגי של ספיריט-בר. 

קרדיט לצלם: בן כהן לסטודיו דרור כץ

על עבודת העיצוב האדריכלי חתום פיצו קדם, מהבולטים שבאדריכלי ישראל. עבודותיו הבולטות גם באביגדור קווי העיצוב של המבנה הם ישרים ופשוטים אבל החגיגיות טבועה בהם. בטון ועץ מתערבבים אצל קדם ויוצרים פירוש אישי למונחים כמו תמצות, אור ומרחב.

אחת ממנות השף המומלצות  - סוד קטנטן מהמטבח של רן שמואלי - קחו טעימה + מתכון !!!
המנה כל כך טעימה שפשוט התענגתי מכל ביס!



              אנלוטי במילוי תירס וכמהין, קרם בצל וסלט חם של שעועית ירוקה ובצל חרוך

בצק פסטה: 
1100 גרם סמולינה
2 חלמונים
6 ביצים שלמות
80 מ"ל יין לבן
קורט מלח
מילוי תירס:
10 קלחי תירס מגורגרים
10 בצלים לבנים קלופים אמנסה (חתוכים לחצי אנכית ואז לסהרונים דקיקים)
2 ליטר ציר ירקות
1.2 ק"ג ריקוטה מחלבות "גד"
250 גרם פרמזן מגורר
2 כפות מחית כמהין (להשיג בחנות ריסטרטו בשוק האיכרים בנמל ת"א)
קרם בצל:
15 בצלים לבנים קלופים וחתוכים אמנסה
300 גרם חמאה
250 מ"ל יין לבן
3 ענפי טימין
סלטון חם:
1 ק"ג אספרגוס דקיק או שעועית ירוקה חלוטה וחתוכה לאלכסונים באורך 1 ס"מ
10 בצלים חתוכים לפלחים בעובי 0.5 ס"מ, חרוכים במחבת ברזל יבשה, ללא שומן
תירס מגורגר מ 10 קלחים
מילוי תירס אופן ההכנה:
-          לאדות את הבצל בכף חמאה וכף שמן זית, עד שקיפות, להוסיף גרגירי תירס ולהמשיך לאדות עוד כ 5 דקות. להוסיף את הציר ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך בישול עד אידוי מוחלט של הציר.
לטחון הכל במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה, לקרר ולקפל יחד עם הריקוטה, מחית הכמהין והפרמזן המגורד.

קרם בצל אופן ההכנה:

-          לאדות את הבצל בחמאה על חום נמוך, עד שקיפות, להוסיף יין לבן ולאדות אותו לחלוטין, להמשיך לבשל על אש קטנה, עד לריכוך מלא, לתבל במעט מלח, ולטחון לקרם חלק במעבד מזון.
סלטון חם אופן ההכנה:
-          לצרוב את התירס במחבת חמה עם שמן זית, להוסיף השעועית, להקפצה נוספת ולבסוף להוסיף את הבצל החרוך, לחמם הכל במחבת

-          לתבל מעט במלח ופלפל גרוס, זילוף מעט שמן כמהין

הרכבת המנה:
במרכז צלחת פסטה יפה לצקת מעט קרם בצל, עליו להגיש 2 כפות סלטון חם ועליו לפזר את האנלוטי, תלתלי פרמזן ומעט שמן כמהין.

                        במידה ויש לכם אירוע קרוב ממליצה בחום לבקר ולבדוק ב"אביגדור"
                                          אתר הבית  - http://avigdor22.co.il

         

2 comments:

  1. אני חושב שאחרי אירוע אחד שלכם אני יעלה 5 קילו במשקל...
    שבוע הבא יש לי אירוע של בן דוד שלי אצלכם

    השבמחק
  2. אני מסכים לגמרי עם דיאטרה מהירה פה למעלה. אבל יש לי שאלה אחרת. באיזה לופט בתל אביב עשיתם את האירוע?

    השבמחק

Thank`s for leaving a sweet little note! it makes my day

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...